Bedrijfsinformatie

In 1985 begon Dirk van der Jagt als eenmanszaak voor zichzelf. Hij was toen 29 jaar en internationaal vrachtwagenchauffeur. Hij ontdekte dat “er handel zat” in pallets. De goederen die hij vervoerde stonden meestal op pallets. Soms werd op de bezorgadressen van de goederen op prijs gesteld dat de lege pallets mee werden teruggenomen. Deze werden dan gratis afgestaan aan de chauffeur, die deze op zijn beurt verkocht aan een pallethandelaar. Dit bracht Dirk op het idee dit grootschaliger aan te pakken. Hij bleef eerst 1 dag in de week thuis voor zijn handeltje. Zijn eerste klanten waren uienhandelaren, mossel- en visverwerkende bedrijven uit de buurt.

Toen dit aardig begon te lopen bleef hij meer dagen van de week thuis voor zijn eigen bedrijfje. In 1985 hadden zijn activiteiten een zodanig omvang gekregen dat het verantwoord was zijn dienstbetrekking op te zeggen en zich fulltime op zijn bedrijf te richten. Terwijl Dirk “op de pad was” voor zijn handel, nam echtgenote Ella thuis de telefoon op – mobiele telefoon was er in die tijd nog niet- en verzorgde de administratie.

Dirks eerste bedrijfslocatie was een terreintje in de Mosselstraat te Yerseke. Midden in de oude kern van het dorp en slecht bereikbaar voor vrachtverkeer. Het eerste transportmiddel was een lelijke eend met een aanhangwagentje van 2×1 meter. Vrij snel daarna , toen bleek dat dit wel heel erg behelpen was, werd er een Nissan Patrol met een aanhangwagen van 2×4 meter aangeschaft. Als snel werd de locatie in de Mosselstraat verwisseld voor een opslagterrein en loods/werkplaats aan de Steeweg te Yerseke, net buiten de bebouwde kom. Daarmee beschikte Dirk niet alleen over betere opslagmogelijkheden, maar ook over een ruimte waar kapotte pallets konden worden gerepareerd. De activiteiten waren inmiddels behoorlijk toegenomen, zodat Dirk het niet langer alleen aankon. Ook de Nissan Patrol met aanhanger voldeed niet meer. Er werd personeel aangenomen en een vrachtauto aangeschaft.

Een grote tegenslag, nog steeds een zwarte bladzijde in het boek van Handelsonderneming Dirk van der Jagt, is de brand in mei 1990. De locatie in de Steeweg brandde volledig af.

Gelukkig mochten we opnieuw beginnen en werd alles weer helemaal opnieuw opgebouwd.

Naast de handel in- en reparatie van de meest voorkomende soorten pallets, ging Dirk ook kisten verhuren, hoofdzakelijk aan fruittelers en boeren. Ook daarvoor was veel opslagruimte nodig. Toen ook de locatie Steeweg te krap werd, kon in 1997 een mooi bedrijfspand aan de Grintweg te Yerseke worden betrokken. Hierbij hoorde ook een groot geasfalteerd opslagterrein. Het bedrijf is hier nog steeds gevestigd.

Dirk was van mening dat het repareren van pallets efficiënter en mensvriendelijker moest. Dit leidde ertoe dat in 2005 een geheel in eigen beheer ontworpen palletreparatie- en sorteerlijn in gebruik kon worden genomen. Deze vergrootte de reparatiecapaciteit aanzienlijk. Ook het personeel wordt sinds dien veel minder zwaar belast (arbovriendelijk).

Inmiddels bestaat het personeelsbestand uit circa 15 personen, waaronder 2 chauffeurs, 1 heftruckchauffeur en 9 mensen die pallets repareren. Sinds 2017 verzorgt dochter Liesbeth de administratie.  Naast de handel in- en reparatie van pallets en kisten worden ook nieuwe pallets gemaakt. Daarbij wordt niet gemikt op veel van hetzelfde maar hebben wij ons gespecialiseerd in afwijkende maten. Voor een grote afnemer wordt op locatie de ontvangst en verder afhandeling van pallets verzorgd.

Tot zover iets over de geschiedenis van Handelsonderneming Dirk van der Jagt. We hopen  u eens te mogen begroeten in Yerseke en zijn u graag van dienst.

Personeel contact
© Dirk van der Jagt Handelsonderneming | Privacy | Dirk van der Jagt Beheer Website: AM Creatie